Τι είδους μόνωση χρειάζομαι; Τι μόνωση να επιλέξω;

Μια από τις πιο συχνές απορίες όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μόνωση στην ταράτσα μας είναι το είδος της μόνωσης που χρειάζεται η επιφάνεια μας. Η απόφαση για το τι μόνωση να επιλέξετε εξαρτάται καθαρά από το πρόβλημα! Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μας βοηθάνε να επιλέξουμε τα κατάλληλα υλικά και λύσεις ανάλογα με το πρόβλημα μας.

Read More

Πόσο κοστίζει μια μόνωση; Όλες οι ενδεικτικές τιμές για μονώσεις

Το κοστολόγιο μιας μόνωσης συνήθως εξαρτάται από τα τετραγωνικά που θα μονωθούν, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που το επηρεάζουν.  Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες μονώσεων δίνουν τιμές για τις μονώσεις με το τετραγωνικό μέτρο αλλά η τελική τιμή δίνεται πάντα από κοντά αφού έχει δει ο τεχνικός το έργο.

Read More

Πολυουρεθάνη στην καθημερινότητα

Συχνά οι πελάτες μας απορούν για την μόνωση με αφρό πολυουρεθάνης επειδή δεν έχουν ξανά ακούσει για αυτό το υλικό ή νομίζουν ότι δεν το έχουν ξανά συναντήσει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η πολυουρεθάνη έχει παρά πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα μας και σε επαγγέλματα και χρήσεις που δεν πάει το μυαλό μας:

Read More

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε το συνεργείο μόνωσης

Όπως σε όλες τις τεχνικές εργασίες έτσι και στις εργασίες μόνωσης ταράτσας είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε το σωστό συνεργείο για να συνεργαστούμε. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν καταλήξουμε στον επαγγελματία της επιλογής μας:

Read More

Εργασίες που προηγούνται μιας μόνωσης

Όταν ξεκινάμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα μόνωσης σε μια ταράτσα επειδή τα νέα πάχη που προστίθενται κυμαίνονται από 10-15 cm θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην επιφάνεια για να ακολουθηθούν τα καινούργια ύψη. Οι εργασίες αύρες απαιτούν διαφορετικά συνεργεία όπως υδραυλικούς, σιδεράδες η χτίστες και βέβαια αρκετά επιπλέον χρήματα. Είναι λοιπόν σημαντικό το συνεργείο που αναλαμβάνει την μόνωση ταράτσας να αναλαμβάνει και αυτές τις επιπλέον εργασίες όπως και αν είναι δυνατόν να τις συμπεριλαμβάνει στο κοστολόγιο της μόνωσης.

Read More

Τρόποι στεγάνωσης ταράτσας

Είναι συχνό φαινόμενο να παρουσιάζονται κιτρινίλες κάτω από το σοβά στον τελευταίο όροφο η ακόμα και να φουσκώνει ο σοβάς και να πέφτει ένα μέσος του αν αφήσουμε το πρόβλημα για πολλά χρόνια χωρίς να επέμβουμε. Τα προβλήματα αυτά οφείλονται στην ελλιπή στεγανοποίηση της ταράτσας και ας δούμε ποιοι τρόποι υπάρχουν για να λυθεί.

Read More

Μόνωση σε πυλωτή

Μια εφαρμογή θερμομόνωσης που αποδίδει ιδιαίτερα είναι η θερμομόνωση στο ταβάνι της πυλωτής των κτιρίων. Είναι γνωστό ότι οι απώλειες των διαμερισμάτων του πρώτου ορόφου είναι από 40-60% από την πυλωτή ανάλογα με τον προσανατολισμός του σπιτιού και ποσά τετραγωνικά του πατώματος είναι εκτεθειμένα. Μάλιστα  μετρήσεις δείχνουν ότι οι απώλειες από την πυλωτή τον χειμώνα είναι ισάξιες με τις απώλειες από την ταράτσα αν το σπίτι ήταν στον τελευταίο όροφο.  Άρα είναι φυσιολογικό η θερμομόνωση πυλωτής να αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα των διαμερισμάτων του πρώτου ορόφου.

Read More

Μόνωση σε λαμαρίνες-ελλενίτ με πολυουρεθάνη

Από τα ελάχιστα υλικά που μπορούν να εφαρμοστούν σε δύσκολες επιφάνειες όπως τραπεζοειδείς λαμαρίνες, ελενίτ και πάνελ είναι το σπρέι πολυουρεθάνης.

Οι επιφάνειες αυτές επειδή παρουσιάζουν καμπύλες είναι δύσκολο να αγκαλιαστούν. Ένα ασφαλτόπανο για παράδειγμα δεν μπορεί να αγκαλιάσει τα λούκια που κάνει η λαμαρίνα γιατί είναι σκληρό υλικό και θα ξεκολλήσει σύντομα. Σε αντίθεση η πολυουρεθάνη επειδή είναι σε υγρή μορφή και εκ των υστέρων διογκώνεται μπορεί πολύ εύκολα να γίνει ένα σώμα με τις λαμαρίνες και να ακολουθήσει οποιαδήποτε ανωμαλία συναντήσει.

Read More

Πως γίνεται η μόνωση σε κεραμοσκεπές;

Το σίγουρο είναι ότι στις κεραμοσκεπές απαιτείται μια πολύ καλή θερμομόνωση αφού το κεραμίδι γίνεται συλλέκτης της ηλιακής ακτινοβολίας που εκπέμπεται στο σπίτι και μια πολύ καλή στεγανοποίηση αφού η καλή κλήση στη κεραμοσκεπή δεν διασφαλίζει τα νερά μην περάσουν από ανοίγματα στα κεραμίδια, στους κορφάδες και στα σημεία που η κεραμοσκεπή συναντά τα λούκια συλλογής υδάτων.

Read More