Συμβουλές κι ενημερώσεις | Μονώσεις Γιαννάτος

Μόνωση ταράτσας με πλακάκια

Ένα υλικό που χρησιμοποιείται ευρέως τα τελευταία χρόνια, είναι τα πλακίδια που από την κάτω πλευρά έχουν πλάκα πολυστερίνης, και τα οποία παράγονται από διάφορες εταιρείες. Το συγκεκριμένο υλικό είναι αποκλειστικά θερμομονωτικό, λόγω της πολυστερίνης που υπάρχει στο κάτω μέρος, και δεν έχει καμία στεγανοποιητικά ιδιότητα.

Read More

Μόνωση ταράτσας – Κόστος

Προτεραιότητα κατά την μόνωσης μιας οικίας έχει η μόνωση της ταράτσας. Το κόστος της μόνωσης της ταράτσας εξαρτάται από τα υλικά που θα επιλέξουμε, αν θα κάνουμε μόνο θερμομόνωση ή στεγανοποίηση ή και τα δύο, από τις εργασίες που απαιτούνται πριν την μόνωση και σίγουρα από τα τετραγωνικά της ταράτσας μας.

Read More

Μόνωση ταράτσας για υγρασία ή ζέστη-κρύο

Μια συχνή ερώτηση από τους πελάτες μας είναι από ποιο μέρος του σπιτιού να ξεκινήσουμε την μόνωση. Σίγουρα λοιπόν, η μόνωση ενός σπιτιού πρέπει να ξεκινήσει από την ταράτσα. Όσον αφορά στη στεγανοποίηση οποιαδήποτε υγρασία έρχεται από το πάνω μέρος. Όσον αφορά στη θερμομόνωση το καλοκαίρι ο ήλιος βλέπει την ταράτσα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας οπότε η θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές ( έναν τοίχο μπορεί να τον βλέπει για λίγες ώρες ανάλογα με τον προσανατολισμό του σπιτιού), ενώ τον χειμώνα ο ζεστός αέρας από το καλοριφέρ η το τζάκι σαν πιο ελαφρύς ανεβαίνει ψηλά και χάνεται από το ταβάνι.

Read More

Μονωση εξωτερικου τοιχου

Θερμοπρόσοψη ονομάζεται η μόνωση εξωτερικού τοίχου στον οποίο υπάρχει πρόβλημα ζέστης και κρύου. Συνήθως το καταλαβαίνουνε, πέραν από το ότι νιώθουμε έντονη την διαφορά θερμοκρασίας, και από την ανάπτυξη μύκητα (μαυρίλες) που δημιουργούνται πάνω σε αυτόν. Τα θερμομονωτικά υλικά που μπορούν να εφαρμοστούν είναι είτε κάποιο είδος πολυστερίνης (εξιλασμένη, διογκωμένη, γραφιτούχα) ή πολυουρεθάνη. Κάθε μια από τις μονώσεις που αναφέρθηκαν χαρακτηρίζεται από ένα συντελεστή θερμοαγωγημότητας, ο οποίος δείχνει η διαπερατότητα του υλικού στη θερμότητα, άρα και την απόδοση του στη ζέστη και στο κρύο. Όσο πιο χαμηλός είναι ο συντελεστής, τόσο καλύτερη θερμομόνωση προσφέρει το υλικό.

Read More

Συντήρηση Μόνωσης

Ανάλογα με τα υλικά μόνωσης που θα επιλέξουμε κάποιες φορές απαιτείτε συντήρηση και κάποιες άλλες όχι. Επίσης εξαρτώνται τόσο τα κοστολόγια της συντήρησης, όσο και τα χρονικά διαστήματα που θα γίνεται αυτή.

Read More

Τι είδους μόνωση χρειάζομαι; Τι μόνωση να επιλέξω;

Μια από τις πιο συχνές απορίες όταν αποφασίζουμε να κάνουμε μόνωση στην ταράτσα μας είναι το είδος της μόνωσης που χρειάζεται η επιφάνεια μας. Η απόφαση για το τι μόνωση να επιλέξετε εξαρτάται καθαρά από το πρόβλημα! Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις που μας βοηθάνε να επιλέξουμε τα κατάλληλα υλικά και λύσεις ανάλογα με το πρόβλημα μας.

Read More

Πόσο κοστίζει μια μόνωση; Όλες οι ενδεικτικές τιμές για μονώσεις

Το κοστολόγιο μιας μόνωσης συνήθως εξαρτάται από τα τετραγωνικά που θα μονωθούν, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που το επηρεάζουν.  Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που οι εταιρείες μονώσεων δίνουν τιμές για τις μονώσεις με το τετραγωνικό μέτρο αλλά η τελική τιμή δίνεται πάντα από κοντά αφού έχει δει ο τεχνικός το έργο.

Read More

Πολυουρεθάνη στην καθημερινότητα

Συχνά οι πελάτες μας απορούν για την μόνωση με αφρό πολυουρεθάνης επειδή δεν έχουν ξανά ακούσει για αυτό το υλικό ή νομίζουν ότι δεν το έχουν ξανά συναντήσει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η πολυουρεθάνη έχει παρά πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα μας και σε επαγγέλματα και χρήσεις που δεν πάει το μυαλό μας:

Read More

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε το συνεργείο μόνωσης

Όπως σε όλες τις τεχνικές εργασίες έτσι και στις εργασίες μόνωσης ταράτσας είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε το σωστό συνεργείο για να συνεργαστούμε. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν καταλήξουμε στον επαγγελματία της επιλογής μας:

Read More