Θερμοπρόσοψη τοίχου | Μονώσεις Γιαννάτος

Μονωση εξωτερικου τοιχου

Θερμοπρόσοψη ονομάζεται η μόνωση εξωτερικού τοίχου στον οποίο υπάρχει πρόβλημα ζέστης και κρύου. Συνήθως το καταλαβαίνουνε, πέραν από το ότι νιώθουμε έντονη την διαφορά θερμοκρασίας, και από την ανάπτυξη μύκητα (μαυρίλες) που δημιουργούνται πάνω σε αυτόν. Τα θερμομονωτικά υλικά που μπορούν να εφαρμοστούν είναι είτε κάποιο είδος πολυστερίνης (εξιλασμένη, διογκωμένη, γραφιτούχα) ή πολυουρεθάνη. Κάθε μια από τις μονώσεις που αναφέρθηκαν χαρακτηρίζεται από ένα συντελεστή θερμοαγωγημότητας, ο οποίος δείχνει η διαπερατότητα του υλικού στη θερμότητα, άρα και την απόδοση του στη ζέστη και στο κρύο. Όσο πιο χαμηλός είναι ο συντελεστής, τόσο καλύτερη θερμομόνωση προσφέρει το υλικό.

Μόνωση εξωτερικού τοίχου με πολυστερίνη

Αφού γίνει πολύ καλός καθαρισμός της επιφάνειας του τοίχου που θα γίνει η εφαρμογή επιλέγουμε την ποιότητα και το πάχος της πολυστερίνης που θα τοποθετήσουμε. Επίσης τα κοστολόγια, στους διάφορους τύπους πολυστερίνης εξαρτώνται από τη απόδοση τους. Εδώ πρέπει να προσέξουμε ότι τα υλικά πρέπει να συνοδεύονται και από στεγανοποίηση, αφού είναι ευαίσθητα στην υγρασία λόγω των αρμών που υπάρχουν μεταξύ τους. Τέλος σε περιπτώσεις πολυκατοικιών που κάποιο διαμέρισμα μεμονωμένα εφαρμόζει Θερμοπρόσοψη σε τυφλό τοίχο, ενώ τα υπόλοιπα διαμερίσματα δεν συμφωνούν, θέλει προσοχή το δόντι που κάνουν τα φύλλα πολυστερίνης στον τοίχο κατά την διάρκεια των βροχών μην ξεκολλήσουν.
Σημαντικό είναι ότι οι αρμοί από φύλλο σε φύλλο πολυστερίνης δημιουργούν θερμό γέφυρες και μειώνουν την απόδοση της θερμομόνωσης.

Μόνωση εξωτερικού τοίχου με πολυουρεθάνη

Θα πρέπει να καθαριστεί πολύ καλά και πάλι το τοιχίο από σαθρούς σοβάδες η παλαιά χρώματα. Γίνεται ψεκασμός της πολυουρεθάνης απ΄ ευθείας στο τοίχο, χωρίς να δημιουργούνται αυτή τη φορά θερμό γέφυρες, αφού η κρουστά είναι ενιαία και όχι σε φύλλα. Σε αυτή την περίπτωση, δεν απαιτείται έξτρα στεγανοποίηση αφού η πολυουρεθάνη είναι αδιάβροχη από μόνη της.

Η πολυουρεθάνη δεν αφήνει ούτε χειλάκι στα τελειώματα της, αφού σβήνει στον τοίχο και δεν κάνει δόντι. Ενδείκνυται λοιπόν σε περιπτώσεις διαμερισμάτων πολυκατοικιών που μεμονωμένα κάνουν Θερμοπρόσοψη χωρίς να ακολουθεί η υπόλοιπη πολυκατοικία. Το πιο σημαντικό, ωστόσο είναι ο συντελεστής θερμομόνωσης του υλικού, που είναι ο χαμηλότερος δυνατός του εμπορίου.

Τέλος όσο αφορά στη μόνωση τοίχου που συνορεύει με οίκημα σε χαμηλότερο όροφο μπορούμε να εφαρμόσουμε την πολυουρεθάνη και απλά να την βάψουμε χωρίς να απαιτείται το πέρασμα και με σοβά. Γεγονός που δεν γίνεται με την πολυστερίνη γιατί είναι πορώδες υλικό και δεν βάφεται.

 

Δείτε σχετικά έργα μας

Θερμοπρόσοψη Οικίας (Μενίδι)

Θερμοπρόσοψη Οικίας (Πετρούπολη)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *