Θερμοπρόσοψη με Πολυουρεθάνη | Μονώσεις Γιαννάτος

Θερμοπρόσοψη με Πολυουρεθάνη

Εκτός από πολλές άλλες εφαρμογές της πολυουρεθάνης σημαντική είναι και η μόνωση τοιχοποιίας με αφρό πολυουρεθάνης. Πλεονέκτημα βασικό στη θερμομόνωση της τοιχοποιίας με τον αφρό πολυουρεθάνης είναι ο συντελεστής θερμοαγωμημότητας του υλικού. Ο συντελεστής λ του υλικού είναι ο καλύτερος δυνατός της αγοράς και με μεγάλη διαφορά μικρότερος από οποιοδήποτε άλλο θερμομονωτικό υλικό όπως η πολυστερίνη. Απόδειξη είναι οι χρήσεις του υλικού οπουδήποτε στην αγορά απαιτείται θερμομόνωση όπως σε όλα τα ψυγεία οικιακής ή επαγγελματικής ( ψυγεία συνεταιρισμών με φρούτα, κρέατα και φορτηγά ψυγεία με παγωτά) χρήσης και σε όλους πλέον τους ηλιακούς θερμοσίφωνες ( το κυλινδρικό μπόιλερ των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι υπενδεδυμένο με πολυουρεθάνη για την διατήρηση θερμοκρασίας ταυ ζεστού νερού).

Ένα δεύτερο πλεονέκτημα του υλικού είναι οι διαφορετικοί τρόποι εφαρμογής του. Ο ένας τρόπος λοιπόν είναι η θερμοπρόσοψη με μονωτικό υλικό τον αφρό πολυουρεθάνης. Το υλικό λοιπόν ψεκάζεται πάνω στην επιφάνεια του τοίχου απ’ ευθείας ακόμα και εάν ο τοίχος είναι ήδη σοβαντισμένος. Επειδή η πολυουρεθάνη είναι σε υγρή μορφή και στη συνέχεια διογκώνεται δεν αφήνει πουθενά ραφές και αρμούς άρα μηδενίζονται και οι θερμό γέφυρες . Επίσης επειδή το υλικό είναι και στεγανοποιητικό δεν απαιτεί έξτρα στεγανοποίητικο σοβά. Οπότε η επιφάνεια της πολυουρεθάνης περνιέται με πλέγμα τσιμεντώνεται και περνάμε το μάρμαρο. Η ανάγλυφη επιφάνεια της πολυουρεθάνης της επιτρέπει άριστη πρόσφυση με το σοβά.

Ο δεύτερος τρόπος θερμομόνωσης της τοιχοποιίας είναι με έγχυση πολυουρεθάνης μέσα στη διπλή τοιχοποιία. Το μοναδικό μονωτικό υλικό που μπορεί να μπει μέσα στη διπλή τοιχοποιία ενώ έχει χτιστεί ήδη η τοιχοποιία είναι η πολυουρεθάνη. Αυτό την κάνει ιδανική για μόνωση σε τοιχοποιίες ανακαινίσεις και σε τοίχους πολυωρόφων πολυκατοικιών που θα απαιτούνταν σκαλωσιές. Σημαντικό επίσης είναι ότι με έγχυση του υλικού επιτυγχάνεται και η καλύτερη επικόλληση των δυο φρονίμων τούβλων με συνέπεια το καλύτερο δέσιμο της οικοδομής και την καλύτερη στατικότατα του κτιρίου.

2 Comments

  1. Μέντζος Θωμάς on

    με ενδιαφέρει η θερμομόνωση με έγχυση πολυουρεθάνης μέσα στη διπλή τοιχοποιία. Θα ήθελα να έχω την πρόταση σας
    δνση Π. Γρηγορίου 15 Γλυφάδα 6941492236, 2109645885,

    • Admin - Ilias Giannatos on

      Ευχαριστούμε πολύ για το ενδιαφέρον σας και χαιρόμαστε που είστε τόσο ενημερωμένος! Θα σας καλέσουμε το συντομότερο δυνατόν!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *