Μονωση ταρατσας κοστος | Μονώσεις Γιαννάτος

Μονωση ταρατσας κοστος

Προτεραιότητα κατά την μόνωσης μιας οικίας έχει η μόνωση της ταράτσας. Το κόστος της μόνωσης της ταράτσας εξαρτάται από τα υλικά που θα επιλέξουμε, αν θα κάνουμε θερμομόνωση και στεγανοποίηση, από τις εργασίες που απαιτούνται πριν την μόνωση και σίγουρα από τα τετραγωνικά της ταράτσας μας.

Πρέπει να τονίσουμε ότι διαφορετικά υλικά χρησιμοποιούμε για στεγανοποίηση και διαφορετικά για θερμομόνωση. Το κόστος για μια στεγανοποίηση ταράτσας μπορεί να ξεκινήσει από 4-6€/τμ με κάποιο ακρυλικό γαλάκτωμα επάλειψης, 8-11€/τμ με κάποιο ασφαλτόπανο και φτάνει από 12-15€/τμ στη στεγανοποίηση με πολυουρεθάνη. Αν αποφασίσουμε να κάνουμε και θερμομόνωση και να διορθώσουμε τις κλήσεις της ταράτσας μας, το κόστος κυμαίνεται από 24-30€/τμ. Τέλος αν στην μόνωση συμπεριλάβουμε και κάποιο πλακάκι για πιο καλαίσθητο αποτέλεσμα το κόστος της μόνωσης μπορεί να φτάσει τα 35-40€/τμ.

Σημαντικό είναι και το εργασίες απαιτούνται πριν ξεκινήσουμε τις μονωτικές εργασίες. Πολλά συνεργεία χρεώνουν χωριστά το σήκωμα ηλιακών κατόπτρων, απομάκρυνση δεξαμενών πετρελαίου, χτίσιμο στηθαίου αν είναι χαμηλό, κόψιμο πόρτας που ανοίγει εξωτερικά και μπορεί να φρακάρει και άλλες εργασίες. Σωστό θα ήταν οι προσφορές να δίνονται από τις εταιρείες μόνωσης αφού προηγηθεί ραντεβού με το ιδιοκτήτη και αυτοψία στο χώρο της μόνωσης για να αποφευχθούν τα απρόοπτα. Βεβαίως υπάρχουν συνεργεία ( όπως οι μονώσεις Γιαννάτου) που δεν χρεώνουν καμία από τις προαναφερθείσες εργασίες οπότε τα κοστολόγια παραμένουν σταθερά.

Το κόστος στις εργασίες μόνωσης επίσης επηρεάζεται από το ύψος του κτιρίου ( άλλη τιμή δίνεται για μόνωση σε μονοκατοικία άλλη για πενταόροφη πολυκατοικία). Αν η μόνωση περιέχει εφαρμογή γαρμπιλομπετό η αφρομπετό το κόστος στο στήσιμο της πρέσας εξαρτάται από το ύψος του κτιρίου. Επίσης υλικά όπως ασφαλτόπανα και πλακάκια απαιτούν γερανό για να ανέβουν στη ταράτσα που και πάλι το κοστολόγιο του εξαρτάται από το ύψος της οικοδομής.

Το κόστος της μόνωσης εξαρτάται από τα τετραγωνικά της ταράτσας. Βέβαια η τιμή που δίνεται είναι ανά τετραγωνικό όμως ακόμα σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει μια έκπτωση σε μεγάλες επιφάνειες. Είναι λογικό ότι οδό αυξάνονται τα τετραγωνικά της επιφάνειας τόσο μειώνεται το κόστος ανά τετραγωνικό. Τα πάγια έξοδα όπως τα εργατικά και το στήσιμο μηχανημάτων είναι σταθερά, ανεξαρτήτως τετραγωνικών, οπότε μπορεί ο κατασκευαστής να δώσει μια καλύτερη τιμή σε πολλά τετραγωνικά επιφάνεια.

Τέλος παράγοντες όπως η τοποθεσία του σπιτιού επηρεάζουν το κόστος της μόνωσης. Ο ιδιοκτήτης σπιτιού εκτός Αθήνας πρέπει να επωμιστεί τα έξοδα μεταφοράς του συνεργείου έως το μέρος που βρίσκεται το σπίτι. Ακόμα οι συνθήκες της περιοχής μπορεί να απαιτούν μεγαλύτερου πάχους θερμομόνωση. Στα βόρεια του νόμου χρειάζεται περισσότερα εκατοστά θερμομόνωσης από ότι στο κέντρο της Αθήνας, αφού οι θερμοκρασίες εκεί είναι πιο χαμηλές.

One Comment

  1. Πέτρος on

    Ενδιαφέρομαι για μόνωση ταράτσας θα ήθελα τιμή για υδρομονωση. Ευχαριστώ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *