Εργασίες που προηγούνται μιας μόνωσης | Μονώσεις Γιαννάτος

Εργασίες που προηγούνται μιας μόνωσης

Όταν ξεκινάμε να εφαρμόσουμε ένα σύστημα μόνωσης σε μια ταράτσα επειδή τα νέα πάχη που προστίθενται κυμαίνονται από 10-15 cm θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στην επιφάνεια για να ακολουθηθούν τα καινούργια ύψη. Οι εργασίες αύρες απαιτούν διαφορετικά συνεργεία όπως υδραυλικούς, σιδεράδες η χτίστες και βέβαια αρκετά επιπλέον χρήματα. Είναι λοιπόν σημαντικό το συνεργείο που αναλαμβάνει την μόνωση ταράτσας να αναλαμβάνει και αυτές τις επιπλέον εργασίες όπως και αν είναι δυνατόν να τις συμπεριλαμβάνει στο κοστολόγιο της μόνωσης.

Το συνεργείο μας αναλαμβάνει μια σειρά εργασιών χωρίς τις περισσότερες φορές να χρεώνουμε επιπλέον για τις υπηρεσίες μας:

1. Αναλαμβάνουμε το ύψωμα των ηλιακών θερμοσιφώνων, μια από τις πιο συνηθισμένες εργασίες σε μια ταράτσα. Κυρίως τα κάτοπτρα πρέπει να απέχουν 12-15 cm από την πλάκα πράγμα που εξαρτάται από το ποσό απέχει η υδρορροή από τον ηλιακό. Σίγουρα τα ποδαράκια του μπόιλερ  δεν ενοχλούν αφού  το καζάνι είναι ψηλά και τα ποδαράκια στεγανοποιούνται 100%.

2. Το ύψος του στηθαίου περιμετρικά της ταράτσας είναι επίσης ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζεται. Αν το στηθαίο δεν είναι επαρκές η μόνωση θα έρθει πρόσωπο με το στηθαίο και τα νερά της βροχής θα τρέχουν περιμετρικά του σπιτιού. Ένα ενδεικτικό ύψος που απαιτείται είναι στα 15-17 cm δηλαδή περίπου δυο τούβλα το ένα πάνω στο άλλο. Το συνεργείο μας αναλαμβάνει το χτίσιμο του Τούβλου αλλά και το σοβάντισμα του ώστε από την μια να μην απορροφούν υγρασία και από την άλλη να είναι το νέο στηθαίο καλαίσθητο.

3. Κόψιμο πόρτας που ανοίγει προς τα έξω. Σε κάθε ταράτσα πέρα από την πόρτα του κλιμακοστάσιο υπάρχουν και πόρτες από λεβητοστάσια, αποθήκες η και δωμάτια. Αν αυτές ανοίγουν προς τα έξω πρέπει να κόπου από κάτω γιατί στη νέα υψωμένη επιφάνεια της ταράτσας η πόρτα θα φρακάρει.

4. Άλλες εργασίες που συχνά απαιτούνται είναι οι “νεροχύτες” στις πόρτες ( λαμαρίνες σε σχήμα γωνίας που στεγανοποιούν τον αρμό στην βάση της πόρτας και οδηγούν τα νερά της βροχής έξω από το δωμάτιο) και στέγαστρα από λαμαρίνα πάνω από τις πόρτες να μην πέφτουν με τον αέρα τα νερά της βροχής πάνω σε αυτές.Επίσης σηκώνουμε τα air condition για να γίνει από κάτω ενιαία η μόνωση και σηκώνουμε και κεραίες τηλεόρασης και nova για καλύτερη στεγανοποίηση. Τέλος σηκώνουμε δεξαμενές πετρελαίου είτε αποστραγγίζουν ας το πετρέλαιο σε δοχεία λαδιού είτε υψώνουμε με γρύλο την δεξαμενή και τοποθετούμε τάκους κάτω από αυτή.

Όλες οι παραπάνω εργασίες και αρκετές άλλες είναι απαραίτητες αν θέλουμε να έχουμε ένα σίγουρο αποτέλεσμα και να μην ξανασχοληθούμε ποτέ με την μόνωση της ταράτσας μας. Οπότε είναι λάθος να τα παραβλέπουμε είτε για λόγους οικονομικούς είτε γιατί δεν βρίσκουμε το κατάλληλο συνεργείο. Άλλωστε υπάρχουν συνεργεία όπως αυτό των μονώσεων ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ που αναλαμβάνει τις εργασίες μάσα στο κοστολόγιο της μόνωσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *