Με ποια κριτήρια επιλέγουμε το συνεργείο μόνωσης | Μονώσεις Γιαννάτος

Με ποια κριτήρια επιλέγουμε το συνεργείο μόνωσης

Όπως σε όλες τις τεχνικές εργασίες έτσι και στις εργασίες μόνωσης ταράτσας είναι πολύ σημαντικό να επιλέξουμε το σωστό συνεργείο για να συνεργαστούμε. Υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που θα πρέπει να προσέξουμε πριν καταλήξουμε στον επαγγελματία της επιλογής μας:

1. Πρώτα από όλα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα υλικά τα οποία χρησιμοποιεί το συνεργείο. Τα σύγχρονα μονωτικά υλικά όπως η πολυουρεθάνη απαιτούν εξειδικευμένα μηχανήματα για να τοποθετηθούν. Άρα θα πρέπει π επαγγελματίας να τα διαθέτει για να μπορεί να μας εξυπηρετήσει.
Βεβαίως και μονωτικά υλικά, όπως τα ασφαλτόπανα, δεν πρέπει να τοποθετούνται από μη ειδικούς αφού υπάρχουν μυστικά στην τοποθέτηση τους που μόνο τα έμπειρα συνεργεία γνωρίζουν.
Είναι σίγουρο πάντως ότι ακόμα και τα αλειφόμενα υλικά αν τοποθετηθούν από ειδικό συνεργείο έχουν καλύτερα και αποτελέσματα και χρόνο ζωής.

2. Επίσης είναι σημαντικό το συνεργείο που θα επιλέξουμε να έχει χρόνια στην αγορά για πολλούς λόγους.
Ένα συνεργείο που μετράει αρκετά χρόνια, αρχικά έχει την απαιτούμενη εμπειρία τόσο να επιλέξει το κατάλληλο υλικό για το πρόβλημα μας όσο και για να το τοποθετήσει σωστά. Πολλές φορές ένας άπειρος τεχνίτης επιλέγει λάθος υλικό για λάθος πρόβλημα οπότε και δεν υπάρχει τελικά αποτέλεσμα. Συχνό φαινόμενο είναι να τοποθετούν συνάδελφοι στεγανοποιητικά υλικά, όπως τα ασφαλτόπανα, σε προβλήματα θερμομόνωσης, οπότε όχι μόνο αυτά δεν λύνονται αλλά επιπλέον αυξάνουν οι μύκητες και οι μαυρίλες.
Τέλος ένα συνεργείο αρκετά χρόνια στην αγορά έχει δοκιμαστεί στην αποτελεσματικότητα του. Εγγύηση, σε αυτή την περίπτωση της δουλειάς του, είναι το πελατολόγιο του και ο χρόνος ζωής των έργων του.

3. Τέλος είναι εξίσου σημαντική και η συνέπεια που πρέπει να διαθέτει ο επαγγελματίας όπως και οι χρεώσεις του συνεργείου.
Έχει κατακλυστεί η αγορά από συνεργεία που δεν είναι ακριβή ούτε στις ώρες των ραντεβού που δίνουν με τον πελάτη ούτε στα χρονοδιαγράμματα για το πέρας των εργασιών. Το αποτέλεσμα είναι ο πελάτης να περιμένει ποτέ θα αποφασίσει ο τεχνίτης να πάει να ξεκινήσει την εργασία, μετά από πολλές αναβολές και εκνευρισμούς.
Τα κοστολόγια τώρα και οι χρεώσεις πρέπει να είναι σαφείς και προκαθορισμένες και να μην αλλάζουν αυθαίρετα χωρίς ούτε καν να ενημερωθεί ο πελάτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην αγορά υπάρχουν συνεργεία που χρεώνουν τα αλειφόμενα υλικά 5 φορές πάνω από την αξία αγοράς των υλικών. Καλό θα ήταν να αναγράφονται σε προσφορά η εταιρεία κατασκευής των υλικών και να κάνουμε και μόνοι μας μια έρευνα αγοράς.

Οι προαναφερθείσες συμβουλές είναι κάποιες από αυτές που πρέπει να ακολουθήσουμε πριν καταλήξουμε σε συνεργείο που θα συνεργαστούμε. Ο πιο σημαντικός παράγοντας βέβαια είναι να υπάρχει καλή θέληση και από τις δυο μεριές ώστε ακόμα και κάτι να αλλάξει κατά την διάρκεια των εργασιών και οι δυο μεριές καλοπροαίρετα να το συζητήσουν και να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *