Συντήρηση Μόνωσης | Μονώσεις Γιαννάτος

Συντήρηση Μόνωσης

Ανάλογα με τα υλικά μόνωσης που θα επιλέξουμε κάποιες φορές απαιτείτε συντήρηση και κάποιες άλλες όχι. Επίσης εξαρτώνται τόσο τα κοστολόγια της συντήρησης, όσο και τα χρονικά διαστήματα που θα γίνεται αυτή.

Συντήρηση μόνωσης με ασφαλτόπανο
Η σειρά των εργασιών σε αυτή την περίπτωση είναι πολυστερίνη πάνω στην πλάκα της ταράτσας, αφρομπετό για να δοθούν οι ρύσεις και τέλος το ασφαλτόπανο. Τα ευαίσθητα σημεία του υλικού είναι οι ραφές όπου το ένα πανί ακουμπάει πάνω στο άλλο και τα σημεία τα πανιά γυρνάνε πάνω σε στηθαία, σε καμινάδες η αγκαλιάζουν τα πόδια του ηλιακού. Εκεί θα πρέπει λοιπόν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να περνάνε ένα αλειφόμενο υλικό όπως ακρυλικό η ελαστομερές για να μειώσουμε την φθορά του υλικού και την πιθανότητα να κάνει σηκώματα. Η συντήρηση πρέπει να γίνεσαι κάθε 4-5 χρόνια ανάλογα την ποιότητα του υλικού επάλειψης.Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει τρόπος να μην απαιτείται συντήρηση του ασφαλτόπανου  εφόσον πάνω από αυτό τοποθετηθεί τσιμεντοκονία και πλακάκι. Η στερεή επιφάνεια του πλακιδίου καθώς και τι σοβατέπι περιμετρικά προστατεύει το ασφαλτόπανο από τον ήλιο που το καεί και αυξάνει το χρόνο ζωής του.

Συντήρηση μόνωσης με πολυουρεθάνη
Σε αυτή την περίπτωση η σειρά των εργασιών είναι φράγμα υδρατμών, πολυουρεθάνη και τέλος κάποιο υδατοδιαλυτό γαλάκτωμα. Το τελικό γαλάκτωμα μπαίνει από τον κατασκευαστή για να μην έρχεται σε επαφή η πολυουρεθάνη με την υπεριώδη ακτινοβολία και την κάψει. Δυστυχώς όμως και αυτό το γαλάκτωμα καίγεται με τον ήλιο και για αυτό θέλει ανανέωση. Η χρόνος συντήρησης και εδώ εξαρτάται από την ποιότητα του γαλακτώματος και υπολογίζεται στα 5-6 χρόνια.Σημαντικό, σε αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι αν σαν τελικό στάδιο, πάνω από την πολυουρεθάνη, ακολουθήσει πλακάκι η γαρμπιλομπετό κλίσεων, επίσης δεν απαιτείτε ουδεμία συντήρηση στη μόνωση.

Συμβουλές στη συντήρηση μόνωσης

  1. Τα γαλακτώματα που γίνονται οι επαλείψεις τόσο στο ασφαλτόπανο όσο και στην πολυουρεθάνη αφορούν μόνο την προστασία τους από τον ήλιο. Δεν παίζουν κανένα ρόλο μόνωσης, αφού τόσο τα πανιά όσο και η πολυουρεθάνη είναι στεγανοποιητικά υλικά. Άρα δεν χρειάζεται να δώσουμε πολλά χρήματα για να αγοράσουμε ακριβά γαλακτώματα.Είναι συνηθισμένο, όταν ο ιδιώτης πάει σε κάποιο χρωματοπωλείο να μπερδεύεται από πολλά γαλακτώματα που κυκλοφορούν, πολλά από τα οποία στοιχίζουν έως 100€ ο κουβάς. Δεν υπάρχει λόγος αγοράς τόσο ακριβών αλειφομένων υλικών, αφού και με ένα καλό ακρυλικό κανείς την σκίαση που απαιτείται.
  2. Αν επιλέξουμε, για λίγους οικονομικούς συνήθως, να μην τελειώσουμε την μόνωση μας με ένα πλακάκι η τσιμέντο, υπάρχει η δυνατότητα όταν έρθει η στιγμή της συντήρησης μετά από 4-6 χρόνια αντί για την συντήρηση να βάλουμε τότε την στερεή επιφάνεια. Με αυτό τον τρόπο σπάμε το κοστολόγιο στην μέση χωρίς να υστερεί σε τίποτα η μόνωση μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *