Μόνωση σε λαμαρίνες-ελλενίτ με πολυουρεθάνη | Μονώσεις Γιαννάτος

Μόνωση σε λαμαρίνες-ελλενίτ με πολυουρεθάνη

Από τα ελάχιστα υλικά που μπορούν να εφαρμοστούν σε δύσκολες επιφάνειες όπως τραπεζοειδείς λαμαρίνες, ελενίτ και πάνελ είναι το σπρέι πολυουρεθάνης.

Οι επιφάνειες αυτές επειδή παρουσιάζουν καμπύλες είναι δύσκολο να αγκαλιαστούν. Ένα ασφαλτόπανο για παράδειγμα δεν μπορεί να αγκαλιάσει τα λούκια που κάνει η λαμαρίνα γιατί είναι σκληρό υλικό και θα ξεκολλήσει σύντομα. Σε αντίθεση η πολυουρεθάνη επειδή είναι σε υγρή μορφή και εκ των υστέρων διογκώνεται μπορεί πολύ εύκολα να γίνει ένα σώμα με τις λαμαρίνες και να ακολουθήσει οποιαδήποτε ανωμαλία συναντήσει.

Η πολυουρεθάνη αφού εφαρμοστεί στις επιφάνειες προσφέρει όχι μόνο θερμομόνωση ( που είναι γνωστό ότι λαμαρίνες και ελενίτ είναι συλλέκτες της ηλιακής ακτινοβολίας για αυτό και από κάτω από αυτά οι θερμοκρασίες που αναπτύσσονται είναι πολύ μεγάλες) αλλά και στεγανοποιεί 100%.

Τα πιο επικίνδυνα σημεία εισροής υδάτων σε λαμαρίνες και ελενίτ είναι δυο. Πρώτα από όλα τα σημεία που οι βίδες βιδώνουν τις λαμαρίνες πάνω στα σίδερα και βεβαίως τρύπες που έχουν τα ελενίτ με την πολυκαιρία η όπου καβαλάει το ένα ελενίτ πάνω στο άλλο. Δεύτερο πρόβλημα είναι οι αρμοί που δημιουργούνται όπου οι λαμαρίνες ακουμπούν πάνω σε τοίχους η στηθαία οπότε τα νερά γλύφουν και περνούν μέσα.

Και στις δυο αυτές αιτίες η πολυουρεθάνη δίνει την λύση στη στεγανοποίηση αφού υγρόμονωνει με ασφάλεια τόσο τις βίδες στα ελενίτ και τις τρύπες όπου αυτές υπάρχουν αλλά κάνοντας λούκι στα στηθαία με τις λαμαρίνες στεγανοποιεί και τους αρμούς.

Όταν η πολυουρεθάνη εφαρμόζεται από την πάνω μεριά μιας λαμαρίνας απαιτείται να βαφτεί με κάποιο υδατοδιαλυτό χρώμα ακρυλικό ή ελαστομερές για προστασία της από την υπεριώδη ακτινοβολία UV. Η επανάληψη του βαψίματος χρειάζεται κάθε 4-5 χρόνια ανάλογα με την ποιότητα της βαφής.

Σημαντικό επίσης να αναφέρουμε είναι ότι ο ψεκασμός της πολυουρεθάνης μπορεί να γίνει όχι μόνο από την πάνω μεριά της λαμαρίνας αλλά και από κάτω σε αναστροφή επιφάνεια. Η απόδοση στη θερμομόνωση είναι ακριβώς η ίδια, η στεγανοποίηση όμως με αυτό τον τρόπο δεν έχει ισάξια αποτελέσματα. Το πλεονέκτημα βέβαια αν ο ψεκασμός γίνει από την κάτω μεριά είναι ότι δεν απαιτείται βάψιμο της πολυουρεθάνης αφού δεν την βλέπει ο ήλιος και βέβαια δεν χρειάζεται ούτε και συντήρηση της με τα χρόνια.

4 Comments

 1. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ on

  ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΩΣ ΜΕ ΠΕΙΣΑΤΕ .ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΣΕΙ ΓΙΑ 50 ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΠΟΥ?

  • Admin - Ilias Giannatos on

   Το κοστολόγιο για μια πλήρη μόνωση ταράτσας υπολογίζεται στα 24€/m + Φ.Π.Α. 24%. Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας και είμαστε στην διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε!

 2. Εμμανουήλ on

  Έχω μια στέγη με τραπεζοειδή λαμαρίνα 25 τετραγωνικά πόσο θα κοστίσει η μόνωση;

  • Admin - Ilias Giannatos on

   Το κοστολόγιο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες πέρα από τα τετραγωνικά αλλά υπολογίστε περίπου στα 13-15€/m. Αν θέλετε ακριβής κοστολόγηση καλέστε μας στο 210-2620200. Ευχαριστούμε πολύ!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *