Μόνωση ταράτσας για υγρασία ή ζέστη-κρύο | Μονώσεις Γιαννάτος

Μόνωση ταράτσας για υγρασία ή ζέστη-κρύο

Μια συχνή ερώτηση από τους πελάτες μας είναι από ποιο μέρος του σπιτιού να ξεκινήσουμε την μόνωση. Σίγουρα λοιπόν, η μόνωση ενός σπιτιού πρέπει να ξεκινήσει από την ταράτσα. Όσον αφορά στη στεγανοποίηση οποιαδήποτε υγρασία έρχεται από το πάνω μέρος. Όσον αφορά στη θερμομόνωση το καλοκαίρι ο ήλιος βλέπει την ταράτσα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας οπότε η θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές ( έναν τοίχο μπορεί να τον βλέπει για λίγες ώρες ανάλογα με τον προσανατολισμό του σπιτιού), ενώ τον χειμώνα ο ζεστός αέρας από το καλοριφέρ η το τζάκι σαν πιο ελαφρύς ανεβαίνει ψηλά και χάνεται από το ταβάνι.

Μόνωση ταράτσας για υγρασία
Η στεγανοποίηση της ταράτσας γίνεται είτε με αλειφόμενα υλικά ( ακρυλικά, ασφαλτικά, ελαστομερή, πολυουρεθανικά), είτε με ασφαλτόπανο, είτε με πολυουρεθάνη. Η επιλογή του υλικού αφορά το κοστολόγιο που θέλουμε να δαπανήσουμε, τον χρόνο ζωής του, την απόδοση του καθώς και αν θέλουμε την εφαρμογή να την κάνουνε μόνοι μας η να απευθυνθούμε σε κ ειδικευμένο συνεργείο.
Η πιο οικονομική λύση είναι τα αλειφόμενα, μπορεί να τα περάσει και ο ιδιώτης μόνος του και λόγω λευκού χρώματος προσφέρουν και μείωση θερμοκρασίας το καλοκαίρι. Μειονέκτημα είναι ο χρόνος ζωής τους αφού χρειάζεται επανάληψη κάθε 4-6 χρόνια, η περιορισμένη βατότητα και τα προβλήματα στεγανοποίησης δύσκολων σημείων όπως καμινάδες.
Η λύση του ασφαλτόπανου πλεονεκτεί στην απόδοση σε στεγανοποίηση αλλά απαιτεί εξειδικευμένο συνεργείο, έχει διπλό κοστολόγιο έναντι των επαλείψεων, όχι μόνο δεν προσφέρει θερμομόνωση αλλά λόγω σκούρου χρώματος αυξάνει την ζέστη το καλοκαίρι, και χρειάζεται αλφαδιασμένη επιφάνεια για να κολλήσει.
Τέλος η πολυουρεθάνη σαν πιο ακριβή λύση από όλα προσφέρει την καλύτερη δυνατή στεγανοποίηση αλλά και θερμομόνωση και εφαρμόζεται και σε ανώμαλες επιφάνειες.

Μόνωση ταράτσας για ζέστη κρύο
Για θερμομόνωση ταράτσας τα επικρατέστερα υλικά είναι είτε η πολυστερίνη ( διογκωμένη, εξιλασμένη, γραφιτούχα), είτε η πολυουρεθάνη.
Όσον αφορά στην πολυστερίνη βγαίνει σε φύλλα άρα αφήνει θερμό γέφυρες και απαιτεί συνδυασμό με κάποιο στεγανοποιητικό υλικό, συνήθως ασφαλτόπανο οπότε αυξάνει αρκετά το τελικό κοστολόγιο. Επίσης ο συντελεστής θερμοαγωγημότητας, που κυμαίνεται ανάλογα με την επιλογή κάθε εταιρείας, δεν μπορεί να ανταγωνιστεί εκείνο της πολυουρεθάνης.
Η πολυουρεθάνη, τώρα σαν θερμομόνωση είναι η καλύτερη δυνατή λύση της αγοράς, προσφέροντας τον χαμηλότερο συντελεστή βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα ψυγεία οικιακής η επαγγελματικής χρήσης και σε όλα τα μπόιλερ θερμοσιφώνων. Δημιουργεί αδιάβροχη κρουστά οπότε δεν χρειάζεται συνδυασμό με άλλο υλικό στεγάνωσης οπότε το τελικό κοστολόγιο κρατιέται σε χαμηλά επίπεδα.

2 Comments

 1. Δάφνης Σπύρος on

  Έχω σπίτι στην Κέρκυρα το οποίο έχει πάρει υγρασία πολύ παλιά το μονοσα με πισοχαρτο έκανε καλή δουλειά ο μάστορας αλλά ή ταράτσα δεν είναι ίσια και όπου κρατά νερό μου βγάζει υγρασία στην κουζινα

  • ilias on

   Παρακαλω καλέστε μας στο 210 2620200 για να σας ενμερώσουμε.
   Με εκτίμηση,
   Ηλίας Γιαννάτος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *