Πολυουρεθάνη στην καθημερινότητα

Πολυουρεθάνη στην καθημερινότητα

Συχνά οι πελάτες μας απορούν για την μόνωση με αφρό πολυουρεθάνης επειδή δεν έχουν ξανά ακούσει για αυτό το υλικό ή νομίζουν ότι δεν το έχουν ξανά συναντήσει. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η πολυουρεθάνη έχει παρά πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα μας και σε επαγγέλματα και χρήσεις που δεν πάει το μυαλό μας:

 1. Πρώτα από όλα η πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται όπου απαιτούνται ακραίες συνθήκες ζέστης η κρύου. Είναι γνωστό ότι ο συντελεστής θερμοαγωγημότητας του υλικού είναι ο καλύτερος δυνατός του εμπορίου, γεγονός που το καθιστά νούμερο ένα υλικό θερμομόνωσης. Όλα τα ψυγεία λοιπόν, όχι μόνο οικιακής χρήσης αλλά και επαγγελματικής ( όπως αυτά που χρησιμοποιούν οι συνεταιρισμοί για τα φρούτα, τα λαχανικά και όλες οι καταψύξεις με παγωτά τα φορτηγά ψυγεία ακόμα και τα πλοία με τα ψυγεία ντύνονται με πολυουρεθάνη). Αντίθετα βέβαια και σε όλους τους ηλιακούς θερμοσίφωνες, πίσω στα μπόιλερ που βράζει το νερό, υπάρχει πολυουρεθάνη για να μην χάνει θερμοκρασία το ζεστό νερό.
 2. Επίσης η πολυουρεθάνη χρησιμοποιείται στα φιαλίδια για οικιακή χρήση που πωλούνται στην αγορά από χρωματοπωλείο και αντίστοιχα μαγαζιά. Από το να βουλώσουμε τρύπες από αποροφητήρες και σόμπες μέχρι από επαγγελματίες υδραυλικούς και ηλεκτρολόγους η μαραγκούς για να στηρίξουν τις ψευτόκασες στα σπίτια. Η ευρεία αυτή χρήση του υλικού αποδεικνύει ότι σίγουρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΞΙΚΟ Η ΔΙΑΘΡΩΤΙΚΟ.
 3. Το υλικό βέβαια έχει και στεγανοποιητικές χρήσεις. Πασίγνωστα αλειφόμενα στεγνωτικά υλικά όπως το HYPERDESMO έχουν σαν βάσει την πολυουρεθάνη, όπως είναι γνωστό ότι τα στεγανά στα πλοία καλύπτονται με πολυουρεθάνη.Τέλος η καλύτερη στεγανοποίηση στην αγορά είναι εκείνη με πολυουρία ένα μείγμα πολύς μεγάλης πυκνότητας πολυουρεθάνης.
 4. Πολυουρεθάνη τέλος συναντάμε σε μια σειρά από απίστευτα μέρη μέσα στο σπίτι μας. Υπάρχει λοιπόν μέσα στις πόρτες ασφαλείας, έχουν βγει στρώματα MEMORY και μαξιλάρια που αντιγράφουν το ανθρώπινο σώμα όταν ξαπλώσουμε και επανέρχονται στην αρχική τους θέση όταν σηκωθούμε από το κρεβάτι.Από πολυουρεθάνη φτιάχνονται σόλες παπουτσιών χρησιμοποιείται στην συσκευασία για να μην σπάνε κατά την μεταφορά γυάλινα αντικείμενα.

Από τα παραπάνω είναι ολοφάνερη ότι η πολυουρεθάνη έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Μπορεί το όνομα της να είναι άγνωστο σε κάποιους και δύσκολο να το προφέρουν άλλα σίγουρα όλοι έχουμε κάνει χρήση των εφαρμογών της. Από τα παραπάνω βεβαιώνεται ότι το υλικό δεν έχει καμία τοξικότητα η επικινδυνότητα ποσό μάλλον που έχουν οι πρώτες ύλες της CE και επιτρέπεται απεριόριστα η χρήση της όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και την Αμερική.

2 Comments

 1. Σπυρος on

  Θελω να μαθω τι ακριβως ειναι αυτο .6975758600

  • Admin - Ilias Giannatos on

   Θα σας καλέσουμε το ταχύτερο δυνατό για να σας λύσουμε όλες τις απορίες και να κλείσουμε ραντεβού με έναν τεχνικό μας αν το επιθυμείτε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *