Εργασίες για μόνωση ταράτσας

Τα στάδια εργασιών για την μόνωση ταράτσας στα οποία προβαίνει το εξειδικευμένο προσωπικό μας είναι:

Στάδιο 1 – Μελέτη

Μελέτη τόσο της ταράτσας όσο και του κτιρίου σας για την εύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης (αποφυγή υγρασίας, μαυρίλες-μύκητες, μελέτη των σωστών κλίσεων των νερών στις υδρορροές, μελέτη των κλιματολογικών συνθηκών της περιοχής, κ. α )

Στάδιο 2 – Προεργασία

Στις προκαταρκτικές εργασίες περιλαμβάνονται ο καθαρισμός της επιφάνειας και χώρου όπου θα γίνει η μόνωση ταράτσας και απομάκρυνση σαθρών από την επιφάνεια. Τοποθέτηση τούβλων σε πόρτες κλιμακοστασίου, αποθηκών που υπάρχουν στην ταράτσα για την αποφυγή εισροής υδάτων μετά το πέρας των εργασιών.
Σήκωμα κατόπτρων ηλιακών θερμοσιφώνων και δεξαμενών πετρελαίου.
Δημιουργία στηθαίου περιμετρικά στην ταράτσα όπου δεν είναι επαρκές.

Στάδιο 3 – Υλικά
  • Επάλειψη με ασφαλτικό γαλάκτωμα που λειτουργεί ως φράγμα υδρατμών στη μόνωση
  • Σπρέι πολυουρεθάνης με περιμετρικό σήκωμα του υλικού σε στηθαία και σε τοίχους κλιμακοστασίου
  • Επάλειψη με ασφαλτικό γαλάκτωμα ως μέσον πρόσφυσης
  • Γαρμπιλομπετό ρύσεων (κλίσεων ώστε η επιφάνεια της ταράτσας να είναι προσβάσιμη και πλήρως χρησιμοποιούμενη ακόμα και για να καρφωθούν πέργκολες ή κεραίες εκ’ των υστέρων χωρίς να απαιτείται η τοποθέτηση πλακιδίων
  • Πηχάρισμα του γαρμπιλομπετό με βενζινοκίνητη δονητική πήχη για την επίτευξη της δυνατόν πιο λείας επιφάνειας

Οφέλη της μόνωσης ταράτσας

Οι μονώσεις ταρατσών ή θερμομόνωση είναι πλέον απαραίτητη στην κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου, αφού αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες ποιοτικής διαβίωσης. Για αυτό και ο Εθνικός Κτιριοδρομικός Κανονισμός ορίζει υποχρεωτική την θερμομόνωση των κατοικιών κατά την κατασκευή τους. Για τον ίδιο λόγο όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες φροντίζουν να εκσυγχρονίσουν τα παλαιά τους σπίτια, ώστε να εξοικονομούν και περισσότερη ενέργεια.Με μια σωστή μόνωση ταράτσας εξασφαλίζουμε:

Το χειμώνα:

  • Πολύ μικρές απώλειες θερμότητας έτσι ώστε εύκολα να έχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία, χωρίς μεγάλη κατανάλωση ηλεκτρισμού ή πετρελαίου. Ειδικά από την ταράτσα ένα σπίτι χάνει το μεγαλύτερο ποσοστό της θερμικής ενέργειας.
  • Αποφυγή μυκήτων (μαυρίλες). Αποφεύγουμε τις μαυρίλες στις γωνίες του ταβανιού, στα δοκάρια και στις κολώνες που οφείλονται στη συμπύκνωση υδρατμών στην κρύα επιφάνεια.
  • Μεγάλη οικονομία πετρελαίου ή ρεύματος.
  • Σταθερή θερμοκρασία του χώρου μας, ανεξάρτητα από τις έντονες εξωτερικές διακυμάνσεις.

Το καλοκαίρι:

  • Πολύ μικρή είσοδο θερμότητας από τις μονωμένες επιφάνειες, έτσι ώστε εύκολα να έχουμε δροσιά, με λιγότερη βοήθεια κλιματιστικών.

επιπεδα μονωσης ταρατσας

επιπεδα μονωσης ταρατσας με πλακακι

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο video παρουσιάζονται τα στάδια εργασιών για πλήρεις μονώσεις ταρατσών. Ταυτόχρονα δίνονται οι απαραίτητες ρύσεις (με τη χρήση γαρμπιλομπετό) έχοντας τελικά μια επιφάνεια απολύτως βατή (δεν είναι απαραίτητη η τοποθέτηση πλακιδίων), όπου γίνεται χρήση κανονικά όπως και πριν (τοποθετούνται ηλιακοί θερμοσίφωνες, κεραίες τηλεόρασης, χτίζονται αποθήκες κ.τ.λ.). Εναλλακτικά, η επιφάνεια μπορεί να επιστρωθεί με πλακίδια, γαρμπιλομωσαϊκό ή να δημιουργηθεί εξωτερικός κήπος.