Μόνωση στην πυλωτή;

Μόνωση σε πυλωτή

Μια εφαρμογή θερμομόνωσης που αποδίδει ιδιαίτερα είναι η θερμομόνωση στο ταβάνι της πυλωτής των κτιρίων. Είναι γνωστό ότι οι απώλειες των διαμερισμάτων του πρώτου ορόφου είναι από 40-60% από την πυλωτή ανάλογα με τον προσανατολισμός του σπιτιού και ποσά τετραγωνικά του πατώματος είναι εκτεθειμένα.

Μόνωση σε πυλωτή

Μάλιστα  μετρήσεις δείχνουν ότι οι απώλειες από την πυλωτή τον χειμώνα είναι ισάξιες με τις απώλειες από την ταράτσα αν το σπίτι ήταν στον τελευταίο όροφο.  Άρα είναι φυσιολογικό η θερμομόνωση πυλωτής να αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα των διαμερισμάτων του πρώτου ορόφου.

Όπως αναφέρεται και σε αλλά άρθρα του site τους καλύτερες συντελεστές θερμομόνωσης από όλα τα θερμομονωτικά υλικά της αγοράς τους έχει η πολυουρεθάνη. Ο τρόπος εφαρμογής του υλικού στην πυλωτή περιγράφεται παρακάτω.

Μέθοδος μόνωσης μιας πυλωτής

1. Αρχικά καλύπτονται όλες οι επιφάνειες που μπορεί να λερωθούν με νάιλον ( το πάτωμα της πυλωτής, οι κολώνες και οτιδήποτε μπορεί να υπάρχει τριγύρω ). Στην συνέχεια απομακρύνονται τα σποτ της οροφής τα οποία ξανά προσαρμόζονται αφού τελειώσουν οι εργασίες.

2. Μετά ξεκινάει ο ψεκασμός της επιφάνειας με πολυουρεθάνη. Το υλικό αγκαλιάζει δοκάρια και κολώνες και δημιουργεί ενιαία θερμομονωτική λεκάνη χωρίς αρμούς και χωρίς θερμό γέφυρες. Ο συντελεστής θερμοαγωγημότητας της πολυουρεθάνης είναι ο καλύτερος δυνατός στο εμπόριο προσφέροντας άμεσα μεγάλη διαφορά στη θερμοκρασία τόσο κατά την διάρκεια του χειμώνα όσο και του καλοκαιριού.

3. Υπάρχουν διαφορές επικαλύψεις που μπορούμε να συνοδέψουμε την μόνωση σαν τελική επιφάνεια και εξαρτάται από την αισθητική αλλά και τα κοστολόγια που επιθυμούμε να δαπανήσουμε. Ούτως η άλλως όπως έχει αναφερθεί η ποιότητα μιας μόνωσης δεν επηρεάζεται από το επίχρισμα αλλά από το μονωτικό υλικό αυτό καθ’ αυτό. Έτσι μια ενδεδειγμένη λύση σαν τελική επιφάνεια θα μπορούσε να είναι το σοβάντισμα της πολυουρεθάνης. Απ’ευθείας σοβάς πάνω στο μονωτικό υλικό με πλέγμα για μεγαλύτερη αντοχή οπότε η τελική επιφάνεια μπορεί να γίνει λεία η πεταχτό Μυκονιάτικο. Μια άλλη λύση θα ήταν ένα απλό βάψιμο της πολυουρεθάνης με ένα ακρυλικό χρώμα οποιασδήποτε απόχρωσης ανάλογα με την επιθυμία του πελάτη με τελική επιφάνεια σαγρέ αφού αντιγράφεται η επιφάνεια της πολυουρεθάνης. Φυσικά τα κοστολόγια για την εργασία του σοβαντίσματος είναι περίπου δυσπλασία της λύσης με το ακρυλικό.

Μια συχνή ερώτηση που διατυπώνεται είναι αν η μόνωση της πυλωτής αφορά οικονομικά όλο την πολυκατοικία η πρέπει να επιβαρύνει μόνο τον πρώτο όροφο. Η αλήθεια είναι ότι η πυλωτή είναι κοινόχρηστη επιφάνεια οπότε λογικά θα έπρεπε και οι εργασίες σε αυτήν να φορούν όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας.

Από την άλλη όμως σπάνια η θερμομόνωση πληρώνεται από όλη την πολυκατοικία όχι μόνο όσον αφορά την πυλωτή αλλά και την θερμομόνωση της ταράτσας που πληρώνεται ως επί των πλείστον αποκλειστικά από τους τελευταίους ορόφους.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *