Καλύτερη μόνωση με μικρότερο κόστος

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι επικαλύψεις, όπως ο σοβάς στους τοίχους και πλακάκια ή μωσαϊκό σε ταράτσες δεν προσφέρουν τίποτε απολύτως στην απόδοση της μόνωσης είτε θερμομόνωση είναι αυτή είτε στεγανοποίηση. Ίδια ποιότητα μόνωσης έχουμε αν καλύψουμε την πολυουρεθάνη ή την πολυστερίνη σε μια τοιχοποιία με σοβά, ίδια ποιότητα και εάν απλά την βάψουμε με ένα ακρυλικό γαλάκτωμα. Ομοίως και στις ταράτσες δεν μεταβάλλεται η ποιότητα της μόνωσης αν η μονωμένη επιφάνεια ντυθεί με πλακάκια η μωσαϊκό.

Περισσότερα

Γιατί να κάνω μόνωση με πολυουρεθάνη;

Η μόνωση με πολυουρεθάνη σε ταράτσες, τοίχους, πυλωτές κι ελλενίτ έχει πολλά πλεονεκτήματα τόσο στη θερμομόνωση όσο και στη στεγανοποίηση.

Α.Για την ταράτσα μου:

1. Όσο αφορά την θερμομόνωση της επιφάνειας ο συντελεστής θερμό αγωγιμότητας που παρέχει είναι ο καλύτερος δυνατός.Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα ψυγεία οικιακής η επαγγελματικής χρήσης ( ψυγεία σε συνεταιρισμούς με φρούτα κρέατα και φορτηγά ψυγεία με παγωτά) είναι επενδεδυμένα με πολυουρεθάνη.

Περισσότερα

Θερμομόνωση – Συμβουλές και οφέλη

Πολλοί είναι αυτοί που κάνοντας μια ανακαίνιση στα κουφώματα στο σπίτι τους και δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τη θερμομόνωση για μια σωστή μόνωση από όλες τις απόψεις ώστε να έχετε και τα σωστά οφέλη. Τοποθετώντας νέα κουφώματα που σφραγίζουν καλά, οι μύκητες αυξάνονται γιατί ο ζεστός αέρας δεν έχει περιθώρια διαφυγής με αποτέλεσμα να δημιουργείται υγροποίηση. Για την αποφυγή της υγροποίησης πρέπει να προηγηθεί θερμομόνωση.

Περισσότερα

Η λύση για την αποφυγή μούχλας

Έχετε παρατηρήσει στο ταβάνι του σπιτιού σας ή του επαγγελματικού σας χώρου κάποιες μικρές κουκκίδες στρογγυλές συνήθως που το χρώμα τους είναι πράσινο σκούρο ή μαύρο; Είναι τα πρώτα σημάδια μούχλας (μυκητίασης) που δημιουργούνται και σίγουρα η κατάσταση θα χειροτερέψει αν δεν κάνουμε κάτι για αυτό.

Περισσότερα

Ποια είναι η κατάλληλη εποχή για μονώσεις

Μπαίνοντας στο φθινόπωρο τα παλιότερα χρόνια ξεκινούσαν οι βροχοπτώσεις και η πτώση της θερμοκρασίας να είναι αισθητή. Τα τελευταία χρόνια ο Σεπτέμβριος θεωρείται στην Ελλάδα ακόμη καλοκαίρι και ίσως είναι από τις καλύτερες εποχές από άποψη θερμοκρασιών για να ασχοληθούμε με εργασίες στην οικία μας.

Περισσότερα

Συχνά προβλήματα αν δεν έχετε μόνωση

Ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι δεν έχουν κάνει μόνωση στην ταράτσα τους είναι η αυξημένη θερμότητα τους καλοκαιρινούς μήνες στο εσωτερικό του σπιτιού που συνεπάγεται και αύξηση στην κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος ή αερίου για τον κλιματισμό.

Περισσότερα